När jag började träna så funderade jag lite på kosten, och med mina nya kunskaper i köket så föll det sig naturligt att prova på feijao.
Så numer tar jag alltid 3 skopor bönor på tallriken, och det är de jag äter först, för bönor är otroligt mättande. Så vill du gå ner i vikt ska du prova på detta.
Jag använde mig av min tryckkokare, så om du gör detta i en vanlig kastrull så får du räkna med att det tar ca 1,5 - 2 timmar längre under kokningen.
Bönor här är som köttfärs sås i Sverige, varje hem har sitt egna recept, men här kommer min egna böngryta:
Brassemammans feijao.
½ kilo svarta bönor (blötlagda i 12 timmar)
1 gul lök ( hackad)
2 st vitlöksklyftor
1 st kött eller grönsaksbuljong
ca 1,5 liter vatten
1 msk paprikapulver
salt och peppar
Gör så här:
Häll ner allt i kokaren/ kastrullen
Pressa vitlöken och koka i ca 1 timme (med kastrull ca 2 timmar mer).
Pronto!
Nu är det bara att lägga ner i en tät slutande burk och förvara i kylen. Jag brukar ta fram en mindre skål med bönor till varje middag så barnen vänjer sig vid bönorna, dom smakar lite varje kväll, och tycker om det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar