måndag 7 januari 2008

Ja, Pipa!

Veckan innan jul så var vi i Pipa som ligger i Natal (Jul på portugisiska), jag har totalt glömt bort att skriva om det, men bättre sent än aldrig!

Pipa är en liten fiskeby, liten söt stad, men ingenting för småbarnsfamiljer. Det var långt att ta sig till stranden, vilket hotell man än bodde på så var det buss som gällde, när vi väl kom till stranden så var vattnet så salt att barnen grät för att det sved på dom (sönderrivna myggbett och skrapsår). Så vi stannade bara i ca 1 timme, resten av veckan låg vi i poolen, vilket inte var så kul för dom andra gästerna när mina barn intog poolen. Det lektes diverse skvättlekar.

Pipa är känd (som så många andra fiskebyar) för sina skaldjur! Det var fantastiskt gott men också dyrt. En tallrik med räkor för 2 pers kostade ca 170 sek, så åker du dit och planerar att frossa i skaldjur så får du ta med den stora plånboken.( Vad kostar räkor i sverige?)

Men har du inga eller stora barn så är denna byn perfekt, nattlivet är otroligt (hörde det av andra på hotellet), det finns många små samhällen runt omkring som är väl värda ett besök, framför allt för att kunna köpa billigt hantverk mm.

Så vill du åka till Brasilien och inte har småbarn så åk till Pipa eller något närliggande samhälle, det är ett helt annat klimat där uppe, både vädret och värmen från människor :) Bli inte förvånad om du går förbi ett gäng ungdomar och dom helt plötsligt börjar dansa eller om du hittar någon som försöker såga sönder en stock mitt i gatan " bara för att det ska göras" - det är ett väldigt lugnt ställe :)

Inga kommentarer: